Op naar Neeltje Jans!

Even snel iets toegeven: ik heb vandaag nog geen minuut koers gezien, maar ik ben wel op de hoogte wie er gewonnen heeft. En waw, wat een (vrij) onverwachte winnaar. Dat Dumoulin het vandaag ging laten schieten, was op voorhand te voorspellen, maar dat ook Tony Martin en Fabian Cancellara zich zouden laten vangen door Rohan Dennis, dat is toch straf!

Waarom heb ik dan vandaag geen koers gezien? Omdat ik wilde ontsnappen aan de smeltende hitte. En dus trok ik op onderzoek uit naar Zeeland, Porte Zélande – Neeltje Jans. Toch even controleren waar ze morgen aankomen, hoe de omstandigheden er zijn en vooral, hoe de wind staat. En die wind staat jammer genoeg niet zoals ie zou moeten staan. De wind staat namelijk recht op kop. Weinig kans om morgen dus een waaiertje of zes te vormen. En dus wordt het morgen een doodgewone massaspurt in een prachtige omgeving.

De laatste 3-4 km zijn gewoon 1 lange rechte baan, met voornamelijk water aan beide kanten van de weg/brug. Geen al te brede aanloop, maar een peloton op volle snelheid zou daar geen last van mogen ondervinden. En dus gaat Mark Cavendish morgen een vervolg breien aan zijn jaarlijkse zegetocht in de Tour. Verrassend genoeg zal André Greipel morgen niet tweede, maar vierde worden. Het podium zal er als volgt uitzien:

  1. Mark Cavendish
  2. Nacer Bouhanni
  3. Sam Bennett
Stormvloedkering-2-900x600
De stormvloedkering aan het kunstmatige eiland Neeltje Jans.

Prachtige winnaar op een prachtige locatie.

Advertenties
Op naar Neeltje Jans!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s