Wie kan er weerwerk bieden?

Soms haalt de supporter in me het van de rede. Zoals vanmiddag, toen Chris Froome en Team Sky het hele peloton met alle favorieten in naar de vaantjes reed. Straf? Zeker. Onmogelijk? Moeilijk te zeggen. Wat wel zeker is: zonder ongevallen is de Tour anno 2015 gereden, na amper één berg(rit). Naïro Quintana kreeg ongeveer één minuut aan de broek en van Alberto Contador en Vincenzo Nibali is geen sprake meer. Fransen zegt u? Enkel Pierre Rolland kon enigszins de schijn hoog houden. Andere winnaars vandaag? Robert Gesink, Tony Gallopin en Adam Yates.

Hopelijk kunnen andere ploegen morgen het heft in handen nemen en Sky onder druk zetten. De Tourmalet is alleszins een mooi bergje om iets op de proberen. 17 km naar boven en misschien nog beter: 30 km afdalen. Ideaal voor enkele renners die zich graag in een afdaling gooien. Dan denk ik vooral aan Nibali die zich opnieuw moet bewijzen. De Italiaan staat nu toch al op 7′ van leider Froome, dus het zou zomaar kunnen dat hij iet of wat vrij spel krijgt. Wie we niet moeten verwachten morgen? Thibaut Pinot. Gezien zijn moraal en daalkunsten zit hij morgen eerder in de bus dan in de kopgroep.

Top-3:

  1. Vincenzo Nibali
  2. Pierre Rolland
  3. Richie Porte

tourmalet_hpte

Noot: Mocht gebleken zijn dat ik het huidige wielrennen beschuldig van vals spelen, dan heb ik me verkeerd uitgedrukt. De teleurstelling over (het gebrek aan) spanning sprak voor mij. Ik verontschuldig me dan ook voor elk woord dat kwetsend mocht zijn overgekomen.

Advertenties
Wie kan er weerwerk bieden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s